Tiedote Lamminrahkan koulukeskuksen oppilaaksiotosta

Kangasalan Vatialan koulussa opiskelevilla esi-3. lk oppilailla on mahdollisuus siirtyä opiskelemaan uudelle Lamminrahkan asuinalueelle valmistuvaan alakouluun. Koulu valmistuu kesäkuussa 2023 ja aloittaa toimintansa elokuussa lukuvuoden alkaessa.

Tiedote Lamminrahkan koulukeskuksen oppilaaksiotosta    

Kangasalan Vatialan koulussa opiskelevilla esi-3. lk oppilailla on mahdollisuus siirtyä opiskelemaan uudelle Lamminrahkan asuinalueelle valmistuvaan alakouluun. Koulu valmistuu kesäkuussa 2023 ja aloittaa toimintansa elokuussa lukuvuoden alkaessa. Kouluun rekrytoidaan aluksi kolme luokanopettajaa ja opetusta järjestetään todennäköisesti ensimmäisen lukuvuoden aikana yhdysluokkaopetuksena. Koulun henkilöstöresurssia voidaan kasvattaa joustavasti uuden asuinalueen kasvaessa. 

Vatialan ja Lemetyn alueelta Lamminrahkaan kuljetaan aluksi pyörillä ja jalan Aisakellontien ja Valjaskujan Lahdentien alikulun kautta. Mannakorventien ja Aisakellontien risteyksestä (Linkosuon leipomon lähellä) on matkaa Lamminrahkan koulukeskukseen 1,7 km. Samasta paikasta on matkaa Vatialan kouluun 1 km. Kun uusi tieyhteys Mannakorventieltä Lamminrahkan eritasoliittymään valmistuu, matka Lamminrahkan koulukeskukseen on 1,3 km. Tieyhteyden on tarkoitus valmistua keväällä 2024. 

Koulukeskuksen valmistuessa siellä on tilat n. 100 päiväkotilapselle, 165 esi-2. lk oppilaalle ja 500 3-6. lk oppilaalle. Varhaiskasvatus ja esiopetus aloittaa toimintansa myös elokuun alussa. Haku varhaiskasvatuksen ryhmiin tapahtuu varhaiskasvatuksen sähköisen hakupalvelun kautta.  

Koulun käyttäjämäärä on luonnollisesti aluksi pieni suhteessa tilaresurssiin. Tämä mahdollistaa tilojen monipuolisen käytön ja joustavat opetusjärjestelyt. Lamminrahkan koulukeskus laajenee 2. vaiheessa 0-9. lk yhtenäiskouluksi. Päätöstä 2. vaiheen tarkasta rakennusajankohdasta ei ole tehty, mutta suunnitelmien mukaan se valmistuisi tämän vuosikymmenen loppupuolella. Toisen vaiheen valmistumiseen asti Lamminrahkan yläkoululaiset ohjataan todennäköisesti Pitkäjärven yläkouluun. 

Koulukeskuksessa on monipuoliset liikunta- ja taitoaineiden opetustilat. Koulukeskuksen opetustilat ovat muunneltavia ja koulun kasvatuksellinen ja opetuksellinen toimintasuunnitelma on yhteneväinen Vatialan koulun kanssa. 

Lamminrahkan koulun kotisivut: https://www.kangasala.fi/varhaiskasvatus-ja-opetus/perusopetus/koulut/lamminrahka-0-6/

Mikäli haluatte, että lapsenne siirtyy opiskelemaan Lamminrahkan kouluun pyydämme teitä olemaan yhteydessä Lamminrahkan koulun rehtoriin. 

 

Yhteystiedot: 

Lamminrahkan koulu

rehtori Jarkko Liuha 

s-posti: [email protected]   

puhelin: 040-1336747 

https://www.kangasala.fi/varhaiskasvatus-ja-opetus/perusopetus/koulut/lamminrahka-0-6/ 

Mossin puistokatu 33, 36240 Kangasala