Kangasalan kaupunki hankkii henkilökohtaiset Chromebookit kaikille 3. ja 7. luokkien oppilaille

Kangasalan kaupunki hankkii henkilökohtaiset Chromebookit kaikille 3. ja 7. luokkien oppilaille

 

Tieto- ja viestintäteknologia (TVT) on osa koulujen arkipäivää. Digitaalisten laitteiden ja ohjelmistojen hallinta ovat tärkeitä tulevaisuustaitoja. Laitteiden käytön harjoittelu ja digitaalisten oppimateriaalien käyttö on Opetushallituksen sekä Seudullisen TVT-suunnitelman tavoitteiden mukaista opetusta. Laitteiden ja ohjelmistojen käyttö koulussa ei ole itseisarvo, vaan niillä voidaan toteuttaa opetussuunnitelman ja oppimisen tavoitteita nykyaikaisella tavalla.

 

Tieto- ja viestintäteknologinen osaaminen rinnastetaan kansalaistaitoon uudessa kansallisessa peruskoulujen opetussuunnitelmassa. Samalla painotetaan myös sitä, että kaikilla oppilailla pitää olla mahdollisuudet tieto- ja viestintäteknologisen osaamisen kehittämiseen.

 

Kangasalan perusopetuksen 3. ja 7. luokan oppilaat saavat käyttöönsä Chromebook-tietokoneet. Hankintaprosessi toistetaan useampana vuonna peräkkäin, kunnes kaikilla perusopetuksen 3.-9. luokkalaisilla on käytössään henkilökohtaiset Chromebookit. Myös lukiolaiset saavat oman Windows -koneensa aloittaessaan opiskelun Kangasalan lukiossa. Henkilökohtaisen laitteen käyttö edellyttää huoltajan vastuulomakkeen allekirjoitusta Wilmassa.

 

Tampereen kehyskunnissa on yhteinen opetuksen toimialue, mikä mahdollistaa erilaisten digitaalisten oppimisympäristöjen käytön. Oppilailla on käytössä Googlen G-Suiten Education sekä Microsoftin Office 365 ympäristöt sekä Reppu -oppimisympäristö (Moodle), jonka kautta mm. käytetään seudullisesti itse tuotettua Aivot Kayttöön oppimateriaalia. Lisäksi useimmissa aineissa käytetään kustantajien tuottamaa digitaalista oppimateriaalia. Näiden kaikkien tehokas käyttö eri oppiaineissa onnistuu parhaiten siten, että jokaisella oppilaalla on henkilökohtainen laite.