REHTORIN TIEDOTE, toukokuu 2021

Titoa koko kevään tärkeistä asioista ja päivämääristä.

SUORAMAN KOULU

REHTORIN TIEDOTE, toukokuu 2021

 

Hyvät Suoraman koulun vanhemmat!

 

KUULUMISIA
MOK-viikko (monialaiset opintokokonaisuudet) ”Terve elämä” oli koulun näkökulmasta oikein onnistunut. Teema tuli käsiteltyä monelta eri kantilta ja monella mielenkiintoisella tavalla. Paljon saatiin kouluun myös turvallisesti vierailijoita, koronasta-huolimatta. Oppilailta suoraan tullut palaute oli erittäin myönteistä. ”Paras viikko ikinä” oli aika usein käytävällä kuullut lausahdus. Varmasti mukaan tarttui monia itsensä huolehtimisen eväitä. Asia on tärkeä ja voi olla, että jatkossakin keväällä vastaavanlainen viikko vietetään, esimerkiksi joka toinen vuosi. Harmi, että teitä vanhempia ei tällä kertaa päästy osallistamaan viikkoon paremmin rajoitusten vuoksi. Tärkeitä asioita oli viikolla esillä paljon ja esimerkiksi lapsen turvataidot sosiaalisessa mediassa ovat kovin ajankohtainen aihe, josta kannattaa vaikka heti keskustella lasten kanssa kotona.

 

Koulun ensi vuoden kuviot ovat pikkuhiljaa hahmottumassa. Uusia rekrytointeja meille tulee opettajapuolelle aika vähän, pari lyhytaikaista sijaista, mutta kerron niistä tarkemmin, kun asiat varmistuvat. Tilanteet toki voi vielä muuttua. Ohjaajarekrytointeja tulee tänä keväänä vielä myös jonkin verran. Laitan parin viikon sisään viestin ensi vuoden opettajista kaikille yhteisesti Wilmassa.

 

Ensi lukuvuonna koulussamme aloittaa vaan kolme ensimmäistä luokkaa, mutta kolmansia luokkia on viisi. Perusopetusryhmien määrä pysyy siis samana. Koska esiopetuksen tulee kuitenkin neljäs ryhmä, kärsitään meillä tilanahtaudesta ja siksi yleensä Tursolan koulusta meille tulevat kolmoset jäävät nyt opiskelemaan vielä vuodeksi Tursolan koululle omana luokkanaan, koska siellä on yksi luokkatila vapaana.

 

Koulutalossa tehdään taas tänä vuonna merkittäviä remontteja. Näistä tulikin jo aiemmin tiedote, mutta kertauksen vuoksi liikuntasali menee remonttiin toukokuun puolessa välissä ja valmistuu marraskuun lopussa. Pyrimme järjestämään sisäliikuntatiloja jostain, mutta aika paljon ensi syksynä varmaan ulkona liikuntaa opiskellaan. Ruokala menee remonttiin kesäkuun alussa ja se on määrä valmistua elokuun alkuun mennessä. Paljon on koulussa tehty remonttia sisäilma-asioihin liittyen ja nämä ovat nyt viimeiset tiedossa olevat remontit.

 

Tämä koronavuosi on ollut monella tapaa erikoinen vuosi Suoraman koulullekin, mutta kaiken kaikkiaan olemme selvinneet tilanteesta mielestäni hyvin. Te vanhemmat, henkilökunta ja oppilaat olette sitoutuneet yhteisiin pelisääntöihin hienolla tavalla ja ymmärtäneet tilanteen erityisyyden. Jaksetaan vielä vähän aikaa. Toivottavasti, ja niin vahvasti uskon, syksyllä tilanne on lähellä sitä normaalia, johon me kaikki olemme tottuneet.

 

TOUKOKUUN OHJELMAA

 

Viikko 22:

 

Syksy 2021

 

Muista lukea koulun kuulumisia SUORAMAN KOULUN BLOGISTA (linkki kotisivun oikeasta laidasta).

Oikein hyvää kevättä toivottaen ja taas hyvästä ja rakentavasta yhteistyöstä tänä lukuvuonna kiittäen,

 

rehtori, Jyrki Taipale

[email protected]

 

 

 

LEIRIVIESTI:

 

Moi!

Terveiset täältä seurakunnasta näin kesän 2021 leiriesitteen merkeissä. Tänä vuonna leiritoimintaan pääsee tutustumaan ja ilmoittautumaan seuraavan linkin kautta. Linkki on tarkoitettu jaettavaksi 1-6 luokkalaisille Wilman kautta. Ilmoittautumiset leiripäiviin alkavat 10.5. klo 18.00.


https://www.kangasalanseurakunta.fi/lastenkesa

Hyvää kevään jatkoa ja kiitos yhteistyöstä!

terveisin  Ari Vettenranta 040 3098083 ja Marja Syrjäpalo 040 3098071 , [email protected]