Tiedote bussikuljetusoppilaiden huoltajille lukuvuodelle 2019 - 2020

Tämä tiedote koskee oppilaita, jotka ovat oikeutettuja koulukuljetukseen  bussilla lukuvuonna 2019 - 2020 ja joilla ei ole vielä Tampereen joukkoliikenteen (Nysse) matkakorttia. Lukuvuonna 2019 - 2020 koululaisen matkakorttina käytetään Tampereen joukkoliikenteen henkilökohtaista matkakorttia, jolle on ladattu koululippu.

Huoltajat vastaavat Tampereen joukkoliikenteen henkilökohtaisen matkakortin hankkimisesta sekä koululipun lataamisesta matkakorttiin.

Tampereen joukkoliikenteen henkilökohtainen matkakortti

Koululippu

Koululipun lataaminen oppilaan henkilökohtaiselle matkakortille

Koululipun lataaminen Nella Nettilatauspalvelussa (nella.tampere.fi)

Koululipun lataaminen joukkoliikenteen asiakaspalvelussa

Koulumatkaetuus bussimatkoina

Myönnetyt koulumatkaliput ovat 1.7. alkaen ladattavissa ilmaiseksi bussikortille Joukkoliikenteen palvelupisteessä tai Nella-nettilatauspalvelun kautta.

Asiakaspalvelu

Frenckellinaukio 2 B
PL 487, 33101 Tampere

ma-ti 10-17
ke-pe 09-15.45

Puhelinneuvonta

03 5656 4700
ma-pe 9-16

 

Bussimatkojen lataaminen kortille

Oppilaat, joille koulumatkaetuus on myönnetty bussimatkoina, voivat ladata matkakorteilleen koulumatkat ilmaiseksi Joukkoliikenteen asiakaspalvelussa tai netissä Nella Nettilataus -palvelun avulla. Nellassa ladattaessa 18 -vuotta täyttäneellä tulee olla oma pankkitunnus tai mobiilivarmenne, alle 18-vuotiaalla riittää henkilötunnus kirjauduttaessa huoltajan tunnuksilla.

Jos oppilaalla ei ole aiemmin ollut matkakorttia, kortin voi hankkia asiakaspalvelusta. Korttia koskevat mahdolliset maksut hakijan on maksettava itse. Samaa matkakorttia voi käyttää myös muihin matkoihin ja esimerkiksi uimahallimaksuihin, jos lataa kortille itse lisää rahaa.

Tulevan lukuvuoden koulumatkaliput ovat ladattavissa 1.7. alkaen, johon mennessä Joukkoliikenteen asiakaspalveluun toimitetaan tieto koululippuun oikeutetuista. Lippua ladatessa tulee mukana olla henkilöllisyystodistus.

Matkakortille ladataan yksi tai kaksi maksutonta koulumatkaa koulupäivää kohti. Lippu ladataan kerralla koko lukuvuodeksi. Koululippu on voimassa koulupäivinä kello 6.30–17.00 välisenä aikana.

Jos matkakortti katoaa, asiasta on ilmoitettava välittömästi Joukkoliikenteen asiakaspalveluun.

Jos oppilas muuttaa, vaihtaa koulua tai muusta syystä ei ole enää oikeutettu koulumatkaetuuteen, hänen pitää heti käydä asiakaspalvelussa poistattamassa koulumatkalippu matkakortiltaan.

Oppilaan on varauduttava todistamaan henkilöllisyytensä. Koulumatkaetuun oikeutetuista oppilaista on luettelot asiakaspalvelussa 1.7. alkaen.