Ateria- ja siivouspalveluiden tiedote

Arvoisat vanhemmat, huoltajat sekä koulun henkilökunta

 

Ruuanvalmistus tapahtuu kouluissa ja päiväkodeissa

Kangasalan kunnan ateria- ja siivouspalveluissa on siirrytty vanhasta toimintatavasta uuteen tuotantotapaan, jossa 8 valmistuskeittiötä ja 26 palvelukeittiötä muuttui 34 palvelukeittiöksi. Muutos koskee suurinta osaa kunnan kouluja ja päiväkoteja, vain muutamia pieniä yksiköitä jää jakelukeittiöiden piiriin toistaiseksi, kuten kyläkoulut (Kautiala, Raikku ja Vilpeilä) sekä päiväkodeista Sahalahden pk, Vesaniemen pk, Rikun pk, Tursolan pk [B- ja C-talot].

Kahdesta kolmeen kertaa viikossa palvelukeittiöille tulevat Feelia Oy:n ruokatuotteet eli kastike- ja keittopohjat sekä laatikkomassat, osa puuroista ja perunatuotteista. Ne kuumennetaan ja kypsennetään jokaisessa palvelukeittiössä, minkä lisäksi kohde keittää perunat, riisin ja pastat sekä tekee salaatin itse.

Tuotantotapamuutos tuo tullessaan varmuuden siihen, että ei synny tilannetta, jotta ruoka loppuisi kesken, vanhassa mallissa olemme joutuneet kuljettamaan tarvittaessa lisää ruokaa valmistuskeittiöstä kesken päivän. Merkittävä on se, että hävikki pienenee huomattavasti, koska ruokaa voidaan osavalmistuksella tehdä lisää menekin mukaan koko ruokailun ajan suoraan kohteessa.

Kaiken muun lisäksi valmistusvaiheessa ympäristöön leviää kohteissa miellyttävä ruuan tuoksu, ja ruoka pysyy kuumana, koska se tulee tarjolle suoraan uunista. Ruuan ulkonäkö ja houkuttelevuus paranee paikan päällä kypsennettäessä. Ruuan kotimaisuusaste on ollut tähänkin asti yli 80 prosenttia, ja luku säilyy vähintään yhtä korkeana jatkossakin, lisäksi ruokasuositukset ovat tärkein kriteerimme ruokaan liittyviä hankintoja tehdessä.

Tavoitteemme ateria- ja siivouspalveluissa on, että tarjoamme asiakkaille maukasta ja tasalaatuista kotiruokaa kouluissa ja päiväkodeissa.

Muutos on tapahtunut marraskuun aikana niin, että kaikki kohteet ovat viikosta 47 mukana.

 

Kangasalla 20.11.2017

 

Hannakaisa Haanpää

ateria- ja siivouspalvelupäällikkö

 

 

Lisätietoja:

ateria- ja siivouspalvelupäällikkö Hannakaisa Haanpää, p. 040 133 6511