TOIVE TUTUSTUMISKÄYNNIN TAI AMMATTIPÄIVÄN JÄRJESTÄMISEKSI

TOIVE TUTUSTUMISKÄYNNIN TAI AMMATTIPÄIVÄN JÄRJESTÄMISEKSI

Oppilaitoksiin järjestettyjen tutustumiskäyntien ja ammattipäivien tavoite on, että nuorenne saisi yhteishaussa tarvitsemaansa tietoa toivomastaan alasta ja opiskelupaikasta. Tutustumiskäynnit ja ammattipäivät ovat vapaaehtoisia, koulun ”kädenojennus” ammattia tai opiskelupaikkaa etsivälle nuorelle. Toki oppilas voi valita tulevan ammattinsa ja koulunsa selaamalla oppilaitosten esitteitä ja kotisivuja sekä käymällä avoimissa ovissa ja infoilloissa kouluajan ulkopuolella!

Kun kotona on yhdessä pohdittu jatko-opintoja ja huomataan, että oppilas tarvitsee yhteisvalintansa tueksi tutustumiskäyntiä koulupäivän aikana, huoltaja pyytää Wilma-viestillä (tai koulun kotisivulta löytyvällä lomakkeella)tutustumiskäynnin järjestämistä.

Kun kirjallinen pyyntö on tullut huoltajalta, OPOt tilaavat oppilaille tutustumiskäyntejä sekä ammattipäiviä toiveiden ja vastaanottavien oppilaitosten mahdollisuuksien mukaan. Muista, että ammattipäivien ryhmiin otetaan usein vain rajoitettu oppilasmäärä, joten kaikkien toiveita ei pystytä toteuttamaan. Tutustumiskäyntejä ja ammattipäiviä järjestetään ennen yhteishakua, loka- helmikuussa.

Kun tutustumiskäynti on saatu järjestettyä, OPO laittaa Wilmassa viestin huoltajalle ja oppilaalle, joten kotiväkikin saa tiedon tulevasta päivästä. Jos oppilas sairastuu tai ei mene tutustumispäivään, on oppilaan (tai huoltajan) ilmoitettava siitä tutustumispaikkaan. Tutustumispäivänä kulkemisen kotoa tutustumiskohteeseen matkakuluineen oppilas huolehtii itse.

Oppilaan on myös pyydettävä lupa ko. päivän (tai tuntien) opettajilta ja selvitettävä poissaolon aikaiset koulutehtävät ja mahdolliset kokeet.

Yhteistyöterveisin Pikkolan opot