Havisevan koulun sisäilmaan liittyvien korjausten eteneminen

Tiedote korjausten etenemisestä sekä oppilaille tehdyn kyselyn tuloksista

Havisevan koululla on keväällä ja kesällä 2019 aloitettu kuntotutkimuksessa määritettyjen kiireellisten korjaustoimenpiteiden toteuttaminen. Ensimmäisessä vaiheessa on alipaineistettu kellarin putkitunneli ja tehty tiivistyskorjaus ikkunoiden seinien rakenneliittymään.
Muiden tarvittavien korjaustoimenpiteiden selvitys ja suunnittelu ovat käynnissä Vahanen Rakennusfysiikka Oy:n kanssa. Tulevista korjaustoimenpiteistä tiedotetaan myöhemmin.

Tammikuussa 2019 oppilaille tehdyssä sisäilmastokyselyssä oppilaiden kokemus koulun sisäympäristön laadusta ja viihtyisyydestä oli vertailuaineistoon verrattuna pääsääntöisesti tavanomainen ja oireilu oli kokonaisuudessaan hieman tavanomaista yleisempää. Tavanomaista yleisempään oireiden raportointiin voivat vaikuttaa monet muutkin kuin sisäilmaan liittyvät tekijät, kuten vastaajien terveydentila (aiemmat allergiset sairaudet, flunssaepidemiat), elintavat, vuodenaika, psykososiaaliset tekijät (esim. kouluviihtyvyys ja huolestuneisuus) ja elinympäristö.
Rakennuksessa mahdollisesti esiintyvien sisäilman laatuun liitettyjen oireiden osalta henkilökunnan tulee olla yhteydessä työterveyshuoltoon ja oppilaiden osalta kouluterveydenhuoltoon.

Kangasalan kaupungin sisäilmatyöryhmä tekninen keskus

Lisätiedot: kunnossapitovastaava Toni Lahti puhelin: 040 133 6306 sähköposti: [email protected]
kiinteistöinsinööri Olli Rissanen puhelin: 044 486 0419 sähköposti: [email protected]
opetuspäällikkö Merja Lehtonen puhelin: 050 550 9084 sähköposti: [email protected]